In 2006 zijn wij, Wim de Jong en Hans Honders, vanuit onze passie voor het mooiste spelletje op aarde de Haagse Voetbal Academie begonnen.

 

OPRICHTING EN MISSIE

Met deze academie wilden zij ervoor zorgen dat kinderen deel konden nemen aan onvergetelijke voetbalkampen. Om zo nóg beter te worden. Natuurlijk is een doel van de Haagse Voetbal Academie om onze deelnemers naar een zo hoog mogelijk niveau tillen, maar uiteindelijk is er voor ons één ding nog belangrijker, namelijk het hebben van plezier.

Inmiddels is de Haagse Voetbal Academie al zestien jaar verder en kunnen we met een trots gevoel zeggen dat het hebben van plezier ieder jaar uitstekend is gelukt. Na ieder kamp wordt de organisatie overspoeld met blije gezichten die voldaan en met nieuwe voetbalinzichten hun tas inpakken. Als de kinderen dan naar papa of mama draaien en zeggen: “Het was zo leuk, wanneer mogen we weer?” dan weten we dat onze missie geslaagd is. En dat is waar we het voor doen. Al zestien jaar lang. En nog vele jaren zullen volgen.

De complete organisatie van de Haagse Voetbal Academie bestaat uit Wim de Jong, Hans Honders en Bas Honders. Tijdens de voetbalkampen worden zij bijgestaan door enthousiaste en ervaren voetbaltrainers die de deelnemers begeleiden.

ONS TEAM

De complete organisatie van de Haagse Voetbal Academie wordt gedaan door Wim de Jong, Hans Honders en Bas Honders. Tijdens de kampen worden zij bijgestaan door vele voetbaltrainers die de kinderen begeleiden.

Wim de Jong

Wim is werkzaam als manager bij de Krajicek Foundation. Een organisatie die zich richt op het tegengaan van beweegachterstanden bij jongeren in aandachtswijken. Daarnaast is Wim al ruim 35 jaar hoofdtrainer bij diverse clubs als DUNO, Vitesse Delft, JAC, HBS en momenteel verbonden aan de selectie van Die Haghe 1. Ook heeft Wim bij de KNVB de docentenopleiding gevolgd en is hij tevens in het bezit van het trainersdiploma UEFA C, UEFA B EN UEFA A.

Hans Honders

Hans heeft 25 jaar bij de afdeling Sportsupport van gemeente Den Haag gewerkt. Een groot gedeelte van deze tijd deed hij dit samen met vriend en collega Wim de Jong. Momenteel werkt Hans als senior consulent bij Werkgever Sportclubs Den Haag vanuit de sportcampus Zuiderpark. Naast zijn dagelijkse werk is Hans zijn leven lang betrokken bij Haagse voetbalverenigingen als trainer bij de jeugd- en seniorenteams en als Hoofd Opleiding. Nu bij sv Die Haghe in Kijkduin.

Bas Honders

Bas is na zijn afgeronde hbo-opleiding Sportmanagement gaan werken bij sport- en evenementenbureau Haaglanden Beweegt en is partner van www.outsole.nl waar exclusieve sneakers verkocht worden. Daarnaast voetbalt Bas al vanaf jongs af aan en geeft hij training op verschillende verenigingen. Vanaf 2006 is Bas al betrokken bij de organisatie van de Haagse Voetbal Academie en is sinds 2019 net als Wim en Hans mede-eigenaar van de voetbalacademie.

Vanaf 2007 zijn Wim en Hans samen de drijvende krachten van de Haagse Voetbal Academie. Gestart met techniektrainingen, keeperstrainingen en kampen hebben zij veel jeugd weten te bereiken. Na een korte onderbreking is de naam van de Haagse Voetbal Academie weer terug. Bas Honders is in de organisatie opgenomen en zorgt voor nieuw elan. Met veel enthousiasme worden weer kampen georganiseerd en gezien de blije gezichten van de deelnemers worden die kampen zeer gewaardeerd. Met een goed kaderteam van trainers worden plezierige voetbalvormen georganiseerd en leren jongens en meisjes beter voetballen. Ook kinderen die nog geen lid zijn van een club zijn van harte welkom en kunnen op deze manier ontspannen kennis maken met de mooiste sport van de wereld!

HVA & Juzzt Football

In 2015 kwamen Juzzt Football en de Haagse Voetbal Academie in contact met elkaar en een samenwerking volgende enkele jaren daarop. Al snel veranderde de naam de Haagse Voetbal Academie in de Juzzt Football Academy. Hoewel de naam op dit moment veranderde, werd de organisatie en uitvoering nog steeds door Wim en Hans gedaan. De zoon van Hans, Bas, ondersteunde de twee hier vanaf dat moment bij.
Vanaf begin 2019 zijn deze plannen gewijzigd. Na een samenwerking van enkele jaren zal de Juzzt Football Academy voortaan weer actief zijn onder haar originele naam: de Haagse Voetbal Academie. Verder verandert er niets. De vertrouwde namen zijn nog steeds verantwoordelijk voor de complete organisatie en uitvoering. De deelnemers kunnen nog steeds dezelfde kwaliteit en sfeer verwachten die jullie al zestien jaar van de HVA gewend zijn.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

I